Astrid K. Knudsen (født i Århus) er en dansk fodboldspillerinde.

Liv Bearbeiten

Astrid K. Knudsen er født i Århus, en lille landsby et par kilometer nordpå af Flensborg. Hun havde en hamster. Senere havde hun en hund, som var kendt for at være fej. I hendes ungdom arbeidede hun som avisbud. Med denne job tjente hun hendes fœrste millioner. I hendes fritid spillede hun med hendes kamerader fodbold på en skralldeponi bagved familiens hus. Da familien, som alle familier i denne lille landsby, var meget fattig, måtte de spille med en bold som moren havde lavet af gammler kluder. Knudsen bor i Barcelona.

Ifølge Forbes-Listen tjener hun omkring 250 millioner kroner om året og er dermed den rigeste fodboldspillere i verden.

Knudsen er dattern af den berømte polarforsker og universalgeni Prof. Dr. Lars Larsen.

Fodboldkarriere Bearbeiten

Ungdomskarriere Bearbeiten

15årig blev hun opdaget af en talentscout af AGF, da hun trænerede med hendes Club FC Galten. Fra 15 til 17 spillede hun for kvindejuniorholdet af AGF. Derfra vekslede hun til AGF-kvindeholdet, hvor hun for første gang spillede i angreb, med nummern 10. I en kamp mod kvindeholdet FC Ugelbølle blev hun opdaget af AGF-Cheftræner Peter Sørensen, som var helt begejstret af hendes overragende færdigheder med bolden.

AGF Bearbeiten

18årig fik hun så en kontrakt med AGF mændehold, hvor hun spillede i angreb sammen med Martin Jørgensen, som måtte afgive hans ryknummer 10 til Knudsen. Allerde i den næste sæson blev hun med 37 mål topscorer af Superligaen og blev valget til superligaens mest værdigfulde spiller. Knudsen blev to gange dansk fodboldmester med AGF. I den sidste mesterskabskamp mod FCK, som AGF vandt 7 : 0, sorede hun de fœrste 5 mål i et tidsrum af 27 minutter i første halvlej. Det er et superliga-rekord som intil nu ikke blev brækket. Brian Laudrup mente senere, at det var den største gærning som han nogendsinde havde set i dansk fodbold.

Da Knudsen var 20 spillede hun med AGF mod FC Barcelona i Champions League, hvor hun blev opdaget af Barcelonas Cheftræner Pep Guardiola (som imidlertid var vendet tilbage fra FC Bayern München). Guardiola var så begejstret af Knudsens spil, at hun med det samme fik en kontrakt på 75 millioner danske kroner med FC Barcelona. Hun havde allerede som fattig barn i Århuns drømt om at spille for Barça, den stœrste klub i hele verden. Ellers var hun også lidt træt på at spille for en klub der heder „gymnastikforeningen“.

FC Barcelona Bearbeiten

I hendes første sæson i Barcelona spillede hun med nummer 9, da Lionel Messi havde nummer 10. Allerde i hendes første sæson scorede hun 52 mål i mesterskabskampe og blev dermed andenbedste scorer efter CR7 (med 54 mål). Siden de spanske fans ikke var istand til at udtale hendes navn, blev hun hurtigt bare kaldt AK (hvilket udtales „AKKA“). Dette øgenavn blev snart associeret med det automatiske stormgevær AK-47, både pga. hendes ekstrem hård spark, som hun er berømt for, og fordi hun scorede mål ligesom en automatisk våben.

I hendes første sæson fik Barça anden plads i den spanske mesterkab, efter Real Madrid med dens kaptajn Christiano Ronaldo. I den sidste mesterskabskamp mod Real hånede Ronaldo Knudsen og sagde, at hun spillede ligesom en pige. Knudsen sparkede ham så mellem benene. Siden denne tid bliver Ronaldo af fans af Barça kaldt CR5.

I hendes anden sæson i Barcelona blev hun topscorer af ‚primera division, med 57 mål. Messi, som kun scorede 55 mål, måtte give hans nummer 10 til Knudsen. Knudsen blev også Barças kaptajn. I denne sæson lykkedes det Barça at hente „Treble“, dvs. at vinde den spanske mesterskab, ligapokalen og Champions League. Knudsen blev i dette år også topscorer i Champions League med 13 mål. I det hele scorede hun I denne sæson 73 mål for Barça, hvilket er et nyt rekord I verdensfodbold.

Champions League finalen mellem Barça og Real Madrid blev afholdet i Wembley Stadium, fodbolds hjemmested. I finalspillen, som I forvejen blev stiliseret til en duell mellem Knudsen og Ronaldo, scorede Knudsen en hattrick, Ronaldo kunne kun score en mål. Barça vandt 4 : 1 (med en anden mål af Messi). I de sidste 25 minutter af spillet blev Knudsen af hele stadium fejret med standing ovations og de imiddlertid legendariske maskingevær-lyde “Taktaktak” - i anledning af hendes øgenavn, som hun nu er kendt med i hele verden. Efter spillet kommenterede Knudsen, som også er kendt som „Queen of cool“: “God kamp.”

Landshold Bearbeiten

Knudsen er kaptajn af det danske landshold. 22årig deltog hun med landsholdet i Verdenmesterskabet i Argentina. Danmark havde kun kvalificeret sig pga. Knudens 21 mål, som hun scorede i kvalifikationen – hvor Danmark blandt andet vandt over Tyskland 2 : 1. Det danske landshold nåede semifinalen, hvor holdet tabte mod Tyskland 2 : 4. På trods af denne nederlag blev Knudsen valget til den bedste spiller af tourneringen.

Hæder Bearbeiten

Knudsen blev tre gange i træk valget til årets verdens fodboldspiller, hver gang med Messi og Ronaldo på anden og tredje plads.

Hun er Ridder af Elefantordenen.

Hun er Knight Commander of the British Empire.

Hun er Æreformand af den dankse bageriforening. En kanelsnegl er opkaldt efter hende.

En orkide bærer hendes navn (Orchidia Astridknudseniensis).

En komet er opkaldt efter hende (C/2025 AKKA).