Dieser Artikel (Skispringen in China) ist im Entstehen begriffen und noch nicht Bestandteil der freien Enzyklopädie Wikipedia.
Wenn du dies liest:
  • Der Text kann teilweise in einer Fremdsprache verfasst, unvollständig sein oder noch ungeprüfte Aussagen enthalten.
  • Wenn du Fragen zum Thema hast, nimm am besten Kontakt mit dem Autor BurningKestrel auf.
Wenn du diesen Artikel überarbeitest:
  • Bitte denke daran, die Angaben im Artikel durch geeignete Quellen zu belegen und zu prüfen, ob er auch anderweitig den Richtlinien der Wikipedia entspricht (siehe Wikipedia:Artikel).
  • Nach erfolgter Übersetzung kannst du diese Vorlage entfernen und den Artikel in den Artikelnamensraum verschieben. Die entstehende Weiterleitung kannst du schnelllöschen lassen.
  • Importe inaktiver Accounts, die länger als drei Monate völlig unbearbeitet sind, werden gelöscht.

border|right|100px|Kinas flagg [[Fil:Chineses jumpers Brotterode 47.JPG|thumb|Det kinesiske kvinnelaget i kontinentalcupen i Brotterode i februar 2011. Fra venstre: Cui Linlin, Li Xueyao, Ma Tong og Ji Cheng.]] Vorlage:Kartposisjon+ Kina har et lite antall skihoppere og hoppbakker. Landet har ved enkelte anledninger siden 2000 hatt skihoppere med i mesterskap, verdenscupen, kontinentalcupen og FIS-cupen, men har aldri oppnådd store resultater. Landets mest meritterte skihopper er Tian Zhandong, som blant annet deltok i VM i 2005 og OL i 2006.

Skihopping var demonstrasjonsgren under de asiatiske vinterlekene i 1996, som ble arrangert i Harbin i Kina. Det kinesiske laget ble klart slått av Kasakhstan og Japan i lagkonkurransen. I 2009 ble vinter-universiaden (studentlekene) arrangert i Harbin, og hopprennene ble holdt i Yabuli, der hoppanlegget med K90-bakke var blitt utvidet med en K125-bakke. Med unntak av et FIS-cuprenn i forkant av Universiaden, er det ikke blitt holdt andre internasjonale renn i dette anlegget. Det finnes også et hoppanlegg med K90-bakke i Jilin.

Ifølge en artikkel i avisen China Daily i januar 2008, var det på det tidspunktet 14 profesjonelle og rundt 20 amatørskihoppere i Kina. Disse hopperne var fra to byer, Tonghua og Jilin. For å få med så mye som tre lag i lagkonkurransen under det årets nasjonale vinterleker, som ble arrangert i Yabuli, måtte noen av hopperne fra Tonghua konkurrere for Baicheng. Ifølge artikkelen hadde landet ingen hoppbakker med plastmatter, som kunne brukes til sommertrening.[1]

Kinesiske hoppere deltok fra januar 2011 i kontinentalcupen for kvinner. Samme år var de også med i junior-VM i Otepää og senior-VM i Oslo, men plasserte seg blant de nederste på resultatlistene. I 2012 ble Ma Tong nummer 10 i junior-VM for kvinner i Erzurum, sannsynligvis Kinas beste plassering i et større, internasjonalt mesterskap.[2] Liu Qis 7.-plass i verdenscuprennet i Trondheim i mars 2013 er landets beste plassering i et internasjonalt renn på toppnivå (verdenscup eller tidligere kontinentalcup).[3]

Fram mot vinter-OL 2022 som skal arrangeres i Beijing startet kinesiske myndigheter med et nytt forsøk på å utvikle skihoppere, hvor 22 utøvere som hadde vist overført talent i andre idretter, for eksempel friidrett og trampoline, ble plukket ut for å kunne satse fullt på skihopping. Utøverne ble sendt på utveksling til Øyer i samarbeid med Norges Skiforbund.[4]

Deltakere i OL og VM Bearbeiten

Arrangerte mesterskap Bearbeiten

Mesterskap og viktige renn Bearbeiten

Asiatiske vinterleker Bearbeiten

  • 1996 Harbin

Vinter-universiade Bearbeiten

  • 2009 Harbin / Yabuli

Kilder Bearbeiten

  1. China Daily / Xinhua: Lack of resources grounds Chinese ski jumpers (engelsk, 29. januar 2008, besøkt 26. november 2011)
  2. Resultater junior-VM kvinner 2012
  3. Vorlage:Kilde www
  4. Vorlage:Kilde www

Eksterne lenker Bearbeiten

Vorlage:Skihopping etter land

Vorlage:Autoritetsdata

[[Kategori:Skihopping i Kina]]